Sat za našu planetu

Sat za nasu planetu

Tokom sat vremena, širom sveta, večeras će biti ugašena svetla radi podsećanja na opasnost koja preti od klimatskih promena. 

Akcija „Sat za našu planetu“ u organizaciji Svetskog fonda za prirodu organizuje se sedmi put u svetu i peti put u Srbiji, koja će se priključiti isključivanjem rasvete od 20.30 do 21.30h u subotu, 23. marta 2013. godine.

Sat za našu planetu u Srbiji će se obeležiti manfiestacijama u Beogradu u Studentskom parku, Novom Sadu na Trgu Slobode i u Nišu u parku Svetog Save.

U Beogradu će svetla isključiti Stari dvor, Skupština Srbije, Narodne biblioteka Srbije, spomenik „Pobednik“ na Kalemegdanu, kula „Nebojša“, hram Svetog Save, crkva Svetog Marka, Ruska crkva, Etnografski muzej, Trg Republike, muzeji „Nikole Tesle“ i „Kneginje Ljubice“ i svi mostovi.

Svi građani se pozivaju da učestvuju u ovoj akciji i na sat vremena ugase svetla u svojim domovima.

Svetla će na sat vremena biti ugašena na brojnim spomenicima i građevinama širom sveta, među kojima su Ajfelov toranj u Parizu, Bakingemska palata u Londonu, zgrada opere u Sidneju kao i čuveni Golden Gejt most u San Francisku.

Prema globalnoj proceni, prošle godine ušteđeno je 10 do 15 odsto struje, a ove godine se očekuje da će u današnjoj akciji učestvovati oko 200 miliona učesnika iz 7.000 gradova 152 zemlje sveta, sa svih sedam kontinenata.

Izvor: http://www.nationalgeographic.rs/

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s