Rezultati republičkog takmičenja i smotre naučno-istraživačkih radova – Centar za talente 2013. god.

srpski 8

U Beogradu je 1. juna 2013. godine održano republičko takmičenje i smotra naučno-istraživačkih radova u organizaciji Centra za talente.

Preliminarnu rang listu sa takmičenja (nakon prvog kruga pregleda žalbi), kao i listu najuspešnijih radova možete preuzeti na sajtu Centra za talente.

Dodela diploma sa republičkog takmičenja za polaznike Regionalnog centra za talente Beograd II, biće 11. juna 2013. godine u sali br. 10 Skupštine grada – Trg Nikole Pašića 6, sa početkom u 12 časova.

Za više informacija posetite: http://www.centarzatalente.com

 

Advertisements

17 thoughts on “Rezultati republičkog takmičenja i smotre naučno-istraživačkih radova – Centar za talente 2013. god.

   • Napisao sam molbu ministarstvu da se prizna i ovo takmicenje. Takmicenje je upisano u Kalendaru takmicenja i smotri ucenika osnovnih skola za skolsku 2012/2013 izdato od Ministarstva prosvete 24/12/2012 pod br. 611-00-2255/2012-06 na strani 12. BODUJU SE SVA TAKMICENJA IZ KALENDARA. Moj savet je da pod hitno napises molbu.Sretno
    pozdrav od Lazara

 1. Jel si sigurna da se ne dobija ? Ja sam dobio isto 3. mesto ali meni su u centru rekli da se jos ne zna, posto je prosle godine bilo …

   • ne dobijaju se,jer u informatoru pisu strucna drustva za cija takmicenja se dobijaju poeni… nigde ne pise ono Beograd II.

 2. Je l’ moze neko da mi objasni kakvo je to takmicenje za talente? Da li tu mogu da ucestvuju ucenici koju su prosli na republicko takmicenje i da li se samo tu rade smotre i koja je razlika izmedju tog takmicenja i republickog takmicenja?

  • Takmičenje i smotru organizuje Centar za talente, u saradnji sa Regionalnim centrima. Svake godine otprilike u oktobru učenici podnose prijavu za učešće na smotri. Nakon toga, do aprila imaju rok za pisanje istraživačkog, tj. naučno-istraživačkog rada iz oblasti koju su prethodno odabrali i na temu za koju su se prethodno opredelili. U maju se održava regionalno takmičenje i smotra talenata, a u junu republičko. Takmičenje obuhvata izradu testa (50 poena) i usmenu odbranu rada (50 poena). Na republičko takmičenje plasiraju se učenici koji su osvojili 90 i više poena u zbiru.
   Dakle, na takmičenju Centra za talente mogu učestvovati svi učenici koji prethodno prođu kvalifikacioni test koji Centar sprovodi, bez obzira da li su učestvovali na republičkom takmičenju ili ne. Taj test sastoji se iz logičkih zadataka i sličan je IQ testovima. Učenici koji jednom prođu taj test, narednih godina nisu u obavezi da ga polažu, već se direktno plasiraju na regionalnu smotru talenata.
   Nadam se da sam pomogla. 🙂
   Pozdrav!

 3. Hvala ti! Ali, kako ja u mojoj skoli da se prijavim za to takmicenje? Nas niko nije ni obavestio o tome.

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s