Simulacija rada Parlamenta 2014

U Beogradu je od 21. do 25. maja 2014. realizovan projekat „Simulacija rada Parlamenta Srbije“, u organizaciji Omladinskog odbora za obrazovanje i pod pokroviteljstvom Ambasade SAD. Cilj ovog projekta bio je da se učenici srednjih škola upoznaju sa načinom rada Parlamenta Srbije, kao i da diskutuju o političkom aktivizmu i aktivnom građanstvu i zaštiti ravnopravnosti. Učesnici su imali priliku da posete Narodnu skupštinu Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Centar za promociju nauke… Na projektu je učestvovalo 40 učenika srednjih škola iz 30 gradova Srbije.

Posebno zanimljiv deo projekta bilo je interkulturno veče, organizovano u cilju da se učesnici što bolje upoznaju sa kulturom i običajima drugih mesta u Srbiji.

Pored studijske posete, program obuhvata i vršnjačku edukaciju, kako bi učesnici mogli da prenesu znanja koja su stekli na seminaru vršnjacima iz svojih opština.

Simulacija 2014 je prvi višednevni projekat na kom sam imala priliku da učestvujem. Sjajan je osećaj upoznati učenike iz najrazličitijih krajeva Srbije sličnih interesovanja. Svi smo imali odličnu komunikaciju, družili se, razgovarali… Takođe bih želela da pohvalim i organizatore i volontere projekta iz Omladinskog odbora za obrazovanje. Hvala vam svima na divno provedenom vremenu. 🙂

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s